Plockmat med tema medelhav

Låter bilderna tala för sig själva. Detta är inte mycket till matlagning, men gott är det! Och mysigt att sitta och plocka.

Olika sorters salami, snack-paprika, crostini med ost (skrattande kon) och marinerade soltorkade tomater, honungsmelon med Serranoskinka, körsbärstomater, basilika, rucola, manchego-ost, baugette och cantadou basilika.
Underbart gott! :)
Salamisallad
Sallad bestående av:
1 ask halverade körsbärstomater
100 g chorizosalami
1 burk kokta stora vita bönor
1 tunt skivad rödlök
1 påse rucola
1 burk oliver
Italiensk salladskrydda

Salamisallad
Sallad bestående av:
1 ask halverade körsbärstomater
100 g chorizosalami
1 burk kokta stora vita bönor
1 tunt skivad rödlök
1 påse rucola
1 burk oliver
Italiensk salladskrydda

Korv med hemgjord ketchup
1 förpackning wienerkorv
1 grovhackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
En nypa socker
400 g krossade tomater
½ dl tomatpuré
2 msk vitvinsvinäger
½ kruka basilika
Stek lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpure, salt, peppar och vinäger. Låta sjuda i ca 20 minuter utan lock. Häll den sedan i en mixer tillsammans med basilika och mixa den slät.

Stek eller grilla korven och servera tillsammans med den avsvalnade ketchupen.
Kyckling med fetaostsallad
Till 2 portioner behövs:
2 kycklingfiléer
1 msk smör
2 nektariner
Jordgubbar
I frp fetaost
Rucola
1 dl turkisk yoghurt
1 liten vitlöksklyfta
Några basilikablad
Putsa filéerna och skär i grova bitar. Banka ut dem med en köttklubba. Krydda med salt och peppar. Stek i smör så de får en gyllene färg samt blir klara inuti. Lägg kycklingen på en bädd av rucola. Skär nektarinerna i båtar och halvera jordgubbarna. Lägg på kycklingen och strö över smulad fetaost.
Blanda yoghurten med pressad vitlök och strimlad basilika. Rör ihop till en sås och smaksätt med salt och peppar.

Pastasås med soltorkade tomater

En enkel pastasås bestående av strimlad bacon, gul lök, CF smaksatt med fetaost och soltorkade tomater, hackade soltorkade tomater och strimlad basilika.
Lax med potatissallad
Här kommer ett lättlagat och sommarfräscht recept.
Till 4 portioner behövs:
Kallrökt lax – det går ju även bra att med grillad laxfile eller varmrökt lax
4 ägg
800 g potatis
2 dl turkisk yoghurt
½ kruka gräslök
rädisor
Skrubba potatisen och koka. Koka äggen. Hacka gräslöken och blanda med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar. När potatisen är färdigkokt så låt dem svalna. Är det stora potatisar så skär dem i mindre bitar. Blanda sedan i yoghurten.
Servera med lax och rädisor.

Plockmat

Ännu en plock-bricka :) Denna bestående av ostfyllda fefferoni, salami, ost, melon, romantica-tomater (godaste tomaterna!), basilika, tzatziki och pistaschnötter.
Tzatziki-resterna användes sedan dagen efter till tacos. Bra när inget går till spillo.
