Kasslerpytt
I brist på inspiration blev det en pytt på lite vissna rotfrukter (potatis, palsternacka, kålrot och rotselleri) och strimlad kassler. Hackade även ner en röd chili.

Frukostinspiration

Knäckebröd med leverpastej och gurka. Serveras med tomater och skål med kvarg och tinad bär.
Lax med citronbroccoli
Till 2 portioner behövs:
250 g broccoli
1 tunt skivad schalottenlök
2 msk pressad citronsaft
2 bitar lax
Dill
Keso
Hacka dillen och klappa på laxen tillsammans med citronpeppar. Dela broccolin och koka i ca 3 minuter. Tillaga laxen i ugnen i ca 10 minuter.
Blanda broccoli, citronsaft och schalottenlök. Servera tillsammans med laxen och en klick smaksatt keso.

Fläskfilé med ugnspotatis
Till detta recept behövs:
1 fläskfilé
Färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
600 g delikatesspotatis
Haricots verts
Körsbärstomater
Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och halvera. Lägg på en plåt och strö över olivolja, hackad rosmarin, salt och peppar. Baka i ugnen i ca 15 minuter.
Putsa fläskfilen och krydda med vitlök och rosmarin. Stek i en stekpanna så köttet för en fin yta. Låt köttet sedan gå klart i ugnen. Vispa ur pannan och gör en skysås.
Servera kött, potatis, kokta haricots verts, körsbärstomater och skysås.
Biffar med parmesandressing
Lite annorlunda sätt att servera de vardagliga köttfärsbiffarna.
Till 4 port:
3 morötter
1 stor potatis
1 bit rotselleri
2 msk riven parmesan
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 dl turkisk yoghurt
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk hackad färsk basilika
Rucolasallad (eller annan sallad om man vill)
Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta morot, potatis och rotselleri i lagom stora bitar. Lägg i en form och ringla över olivolja, krydda med salt och peppar. Ugnsbaka tills de blir lagom mjuka.
Blanda färs, basilika, ägg och salt och peppar. Forma biffar som du steker i lite olivolja i ca 6 min/sida.
Rör ihop yoghurt, vitvinsvinäger, senap och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Lägg salladen på ett fat och lägg över rotfrukterna och biffarna. Servera med parmesansdressingen.
