Kyckling med pestorostade grönsaker
Till 6 portioner:
En hel kyckling (ca 1,2kg)
1 stor citron
Färsk timjan
600 g potatis
2 rödlök
1 hel vitlök
2 paprikor
4 dl kycklingbuljong
3 msk pesto
2 zucchini
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
Sätt ugnen på 180 grader. Putsa kycklingen. Pressa citronen i en skål. Lägg skalen inuti kycklingen tillsammans med timjan. Lägg kycklingen i en rejäl ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Ugnsbaka kycklingen i ca 1 h.
Halvera potatisen, klyfta löken och dela vitlöken. Koka upp buljongen och blanda med pesto. När kycklingen har varit inne en timme, lägg potatis, lök och vitlök runtom. Häll över buljongblandningen. Öka värmen till 220 grader. Efter en stund, lägg på delad paprika,skivad zucchini och kronärtskockshjärtan. Låt stå i ca 35 minuter. Servera ur formen.

Tortellini i ostssås med kassler
Färsk tortellini är smidigt och gott att tillaga. Denna gång blev det en ostås med kassler och paprika som tortellinin fick sjuda i. Och sedan toppas med massor av parmesan.

Morotstzatziki
3 morötter
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt, peppar
Skala och riv morötterna. Pressa ut morotssaften så att såsen inte blir för lös. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Till detta blev det en fetaostsallad och nötfärsbiffar.
