Pimpad brie

Brieost, hallon, rostade pinjenötter, hallonbalsamico och färsla hallon.
Hawaiipizza
Till 4 portioner
1 förpackning pizzakit
100 g strimlad skinka
färsk ananas
50 g svarta oliver
1 gul lök
torkad oregano
200 g riven mozzarella
rucola
rostade pinjenötter
Bred ut pizzadegen på en plåt. Bre på tomatsås, lite oregano och hälften av osten. Grädda i ca 10 minuter. Ta ut strö över strimlad skinka, ananas, skivade oliver, skivad lök och resten av osten. Tillaga i ytterligare 10 minuter.
Strö över rucola, pinjenötter och lite kebabsås.

Fläskytterfilé med ajvar
Till 4 portioner behövs:
800 g potatis
600 g fläskyterfilé
1 paprika
1 gul lök
2 1/2 dl vatten
1 buljongtärning
200 gram Ajvar relish stark,
2 1/2 dl mjölk
1 msk maizena
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 175 grader. Klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Putsa köttet och skär i skivor. Salta och peppra köttet och stek på båda sidorna tills köttet fått fin färg. Skär paprika i bitar. Hacka löken. Lägg över potatisen.
Lös upp den buljongtärningen i vattnet i en kastrull och blanda med ajvar relish, mjök, pressad vitlök och paprikapulver. Låt koka upp och rör i maizena. Häll över kött, paprika, potatis och lök i ugnsformen. Sätt in i ugn i cirka 40 minuter.

Glass med jordgubbar och maränger
250 g jordgubbar
1 1/2 dl florsocker
4 äggulor
2 dl grädde
200 g philadelphia
10 maränger
Mosa jordgubbarna och rör ner 1/2 dl florsocker. Vispa äggulorna med resterande florsockret. Vispa grädden för sig. Blanda äggsmeten, grädden och philadelphiaosten. Smula i marängerna. Frys glassen över natten.
