Kolakakor
Ca 40 st
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst
Blanda ner vaniljsocker och sirap. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Arbeta snabbt samman till en deg. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder som är lika långa som plåten. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna.
Grädda i 10-12 minuter. Skär längderna medan de fortfarande är varma i snedställda bitar.

Svamprisotto
Svampen i detta recept kan man variera beroende på vad man har tillgång till.
Till 4 port:
1 finhackad gul lök
1 msk olivolja
2 ½ dl arborioris
8 dl grönsaksbuljong
200 g skogschampinjoner
1 msk smör
1 dl riven parmesan
Hackad persilja
Fräs löken i oljan utan att den tar färg. Tillsätt rister och låt fräsa med. Häll över ca 5 dl grönsaksbuljong. Låt vätskan koka in och späd efter hand tills riset är mjukt (ca 25 min). Stek svampen och tillsätt i riset tillsammans med smör och ost. Strö över persiljan.

Makrill-macka

Tunnbrödsrulle med lax

Panerad fisk med varm potatissallad

Pepparbiffar med potatisform
Till lördagsbiffen blev det gratinerat potatismos. För att få fin färg på moset så tillsätts en äggula. Moset smaksattes med vitpeppar, salt och klippt gräslök.

Till detta serverades en pepparsås och brynta skogschampinjoner.