Rostbiff med mathavre
Till 1 portion:
1 dl kokt mathavre
salladslök
1 morot
1 paprika
en näve sockerärter
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
fransk senap
rostbiff
sallad
Koka mathavren. Skiva salladslöken och tärna morot och paprika. Skär sockerärterna i små strimlor. Vispa ihop vinäger, olja, salt, peppar. Smaksätt med senap.
Blanda ihop till en sallad och servera med rostbiff. Ringla över dressingen.

Kräftsallad med potatis och ägg
Här kommer ett lunch-tips!
Blanda kräftsjärtar, rödlök, matlagningsyoghurt, dill och en klick majonnäs. Smaka av med citronpeppar.
Servera med kokt nypotatis, ägg och rädisor och gurka. Toppa med lite krossat flingsalt.

Tonfisksallad
Till 1 portion:
en bit paprika
en lite burk tonfisk
1 dl kidneybönor
1 kokt ägg
1/2 avokado
babyspenat
citronpeppar

Perfekt mat till lunchlådan!
Äggröra och skinka

Äggröra, stirmlad skinka, paprika, avokado och tomat med basilika.