Persillade

Persillade är en kryddblandning av salt, vitlök och persilja. Denna krydda tycker jag passar bra till det mesta. Denna gången blev det i en enkel crème fraiche-sås, bara att röra i kryddan och sedan är det klart!
Till detta serverades fläskfilé, rotfrukter och tomatsallad.

Biffar i kantarellsås
Till detta recept behövs:
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 schalottenlök
200 g kantareller
2 ½ dl matlagningsgrädde
Soja
viltfond
Broccoli och morot
Persilja
Koka morötter och broccoli i saltat vatten.
Blanda samman färs, ägg, ströbröd och finhackad lök. Krydda med salt och peppar. Forma biffar och stek i smör. Tillsätt svampen och låt den steka med. Häll över grädde, fond och soja. Låt puttra ihop sig.
Servera med lingon, potatis, broccoli och morot. Grovhacka persilja och strö över.
