Fylld paprika

Till 2 portioner behövs:

2 paprikor
1 schalottenlök
1 selleristjälk
150g champinjoner
150 g kassler
1 burk majs
örter, exempelvis basilika eller timjan
1 dl riven ost

Sås:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk chilisås
1 msk hackad rödlök
1 pressad vitlök
1-2 krm sambal oelek


Gör så här:

Skär av ett lock på paprikorna så du kan fylla dem. Ta väck de vita hinnorna och kärnorna. Ett tips är att skära av lite av botten med så de kan stå stabilt. Dock inte för mkt så fyllningen rinner ut.
Hacka schalottenlöken. Ansa och tärna sellerin. Tärna svamp och kassler. Tillsätt majs, örter och ost. Fyll paprikorna med fyllningen

image235

Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Under tiden kan såsen röras ihop, Servera såsen eventuellt i små portionsskålar, en till varje tallrik.

image236

Detta serverades tillsammans med ris.


Kommentarer
Karin

Du milde vilka innehållsrika paprikor. De ser ut att vara riktigt stora. Jag köpte 3 stycken idag. De var små. Inte mycket plats för någon god fyllning i dom inte.

2008-03-18 @ 15:35:42
URL: http://favoritrecept.blogspot.com
Maja

Karin: Ja, dessa jag köpte var enorma:)

2008-03-27 @ 08:48:29
URL: http://matgladje.blogg.se
Mikaela

Fyllde paprikor är bland det bästa som finns :)

2008-04-20 @ 16:17:31
URL: http://mymica.blogg.se/iheartgreen/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0