Bifteki, tzatziki och grönsaksbiffar

Till dessa frasisga grönsaksbiffar behövs:

(4pers)

2 morötter
2 palsternackor
2 potatisar
½ prjolök
4 ägg
salt och peppar


Riv rotfrukterna grovt och strimla purjolöken. Vispa äggen lätt och blanda med rotfrukter och purjolök. Smaksätt.
Stek "biffar" ca 4-5 min på varje sida

image128

Till detta stektes biffar kryddade med Santa Marias bifteki-krydda.

image129
Till detta serverades en hemmagjord tzatziki och en grekisk inspirerad sallad.

image130


Kommentarer
sofia

åh, vad gott det ser ut..grekisk mat är bland det godaste som finns ju :)

2007-10-24 @ 16:30:22
URL: http://dagensmat.blogg.se
Karin

Vanlig raggmunk är gott, men visst blir det vackrare på tallriken och lite godare om man blandar ut den rivna potatisen med andra rotsaker. Bra idé med tzatsiki. Nytänkt. Stekt fläsk och lingonsylt känns för retro till den här rätten.

2007-10-25 @ 00:10:30
URL: http://favoritrecept.blogspot.com
Maja

Sofia: Ja, jag håller verkligen med!

Karin: Ja ibland gäller det att våga prova nya smakkombinationer så man inte fastnar i gamla vanor=)

2007-10-25 @ 13:31:26
URL: http://matgladje.blogg.se
annamaria

Ser gott ut! Har inte provat den färdiga kryddmixen, den är god då antar jag. Vad innehåller mixen?

2007-10-25 @ 16:36:39
URL: http://annamariasmatblogg.blogspot.com
Maja

Annamaria: Den innehåller vitlök, timjan, mynta och persilja har jag för mig. Den är god iaf=)

2007-10-27 @ 18:01:48
URL: http://matgladje.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0