Bifteki, tzatziki och grönsaksbiffar
Till dessa frasisga grönsaksbiffar behövs:
(4pers)
2 morötter
2 palsternackor
2 potatisar
½ prjolök
4 ägg
salt och peppar
Riv rotfrukterna grovt och strimla purjolöken. Vispa äggen lätt och blanda med rotfrukter och purjolök. Smaksätt.
Stek "biffar" ca 4-5 min på varje sida
Till detta stektes biffar kryddade med Santa Marias bifteki-krydda.
Till detta serverades en hemmagjord tzatziki och en grekisk inspirerad sallad.
(4pers)
2 morötter
2 palsternackor
2 potatisar
½ prjolök
4 ägg
salt och peppar
Riv rotfrukterna grovt och strimla purjolöken. Vispa äggen lätt och blanda med rotfrukter och purjolök. Smaksätt.
Stek "biffar" ca 4-5 min på varje sida
Till detta stektes biffar kryddade med Santa Marias bifteki-krydda.
Till detta serverades en hemmagjord tzatziki och en grekisk inspirerad sallad.
Kommentarer
sofia
åh, vad gott det ser ut..grekisk mat är bland det godaste som finns ju :)
Karin
Vanlig raggmunk är gott, men visst blir det vackrare på tallriken och lite godare om man blandar ut den rivna potatisen med andra rotsaker. Bra idé med tzatsiki. Nytänkt. Stekt fläsk och lingonsylt känns för retro till den här rätten.
Maja
Sofia: Ja, jag håller verkligen med!
Karin: Ja ibland gäller det att våga prova nya smakkombinationer så man inte fastnar i gamla vanor=)
annamaria
Ser gott ut! Har inte provat den färdiga kryddmixen, den är god då antar jag. Vad innehåller mixen?
Maja
Annamaria: Den innehåller vitlök, timjan, mynta och persilja har jag för mig. Den är god iaf=)
Trackback