Orientalisk kycklinggryta

Till 4 portioner behövs:
 
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1 msk honung
salt, peppar, chiliflakes
persilja
morot
granatäpple
4 portioner ris
 
Putsa kycklingen och dela i mindre bitar. Stek i smör. Salta och peppra. Skala och hacka löken. Stek i smör tillsammans med kycklingen. Pressa i vitlök och riven ingefära. Häll över tomaterna och smula ner buljongtärningen. Rör i honungen. Låt småputtra. Smaka av med salt och peppar.
 
Skär morotsband med en potatisskalare. Kärna ur ett granatäpple. Blanda med hackad persilja.
 
Servera med ris.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0