Kyckling med blomkålsrisotto

Till 2 portioner behövs:
 

2 kycklingfileér (utbankade)

4 champinjoner

2 msk philadelphiaost smaksat med lök och paprika1 pkt blomkålsris (eller om du vill riva själv)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten + 1 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
1 dl grädde
100 g riven parmesan
torkad basilika

Krydda kycklingen och stek i en grillpanna. Ta av stammen från champinjonerna och fyll med piladelphiaosten. Tillägga i ugnen tills svampen blivit genomstekt.

Hacka lök och vitlök fint och fräs i olja. Tillsätt blomkålen. Häll på vinet och hälften av buljongen. Koka upp och låt putttra. Häll på lite mer buljong då och då när den kokat in. Runda av med grädden.Ta bort från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt,peppar och basilika

Servera med kycklingen och svampen.

 

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0