Kycklinggryta

Till 4 portioner behövs:
 
250 g frysta haricot verts
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk curry
2 dl crème fraiche
2 1/2 dl kycklingbuljong
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
4 port ris
1/2 kruka persilja
1/2 citron
 
Skala och hacka lök och vitlök. Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn kycklingbitarna i olja, tillsätt lökhacket. Krydda med salt, peppar och curry. Blanda ner crème fraiche, buljong, sambal oelek och honung. Låt koka under lock ca 10 minuter.
 
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Hacka persiljan. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.Tillsätt citronskal, persilja och bönor i grytan. Låt koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och citronsaft.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0