Svamprisotto med fläskfilé
Till 4 portioner behövs:
1 bananschalottenlök, hackad
smör
3 dl arborioris
1 dl vitt vin
7 dl grönsaksbuljong
200 g skogschampinjoner
2 dl riven parmesanost
persilja
fläskfilé
Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Stek i en het panna med smör och olja. Låt sedan gå klart i ugnen.
Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt riset och rör om en minut, häll på vinet och låt koka in.
Tillsätt den buljongen, lite i taget under omrörning, och låt sjuda tills all vätska absorberats och riset har en liten kärna av tuggmotstånd kvar. Hacka svampen och stek i smör. Hacka persiljan.
Rör ner osten, svampen och persiljan i riset. Skiva upp köttet och servera till risotton.
Kommentarer
Trackback