Svamprisotto med fläskfilé

Till 4 portioner behövs:
 

1 bananschalottenlök, hackad
smör
3 dl arborioris
1 dl  vitt vin
7 dl grönsaksbuljong
200 g skogschampinjoner
2 dl riven parmesanost
persilja

fläskfilé

 

Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Stek i en het panna med smör och olja. Låt sedan gå klart i ugnen.

Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt riset och rör om en minut, häll på vinet och låt koka in.

Tillsätt den buljongen, lite i taget under omrörning, och låt sjuda tills all vätska absorberats och riset har en liten kärna av tuggmotstånd kvar. Hacka svampen och stek i smör. Hacka persiljan.

Rör ner osten, svampen och persiljan i riset. Skiva upp köttet och servera till risotton.

 

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0