Kasslerpaj

Till 8 portioner:

 

1 dl dinkelmjöl med fullkorn

3 dl vetemjöl

100 g smör

75 g färskost

 

Blanda mjölet med bitar av smör och kör ihop till smulor. Tillsätt färskosten och kör tills det bildats en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 225 grader i ca 10 minuter.

 

300 g kassler

1 purjolök

1 paprika

3 dl lagrad ost

Tärna kassler och paprika samt skiva purjolöken.

3 ägg

2 dl creme fraiche gärna smaksatt med vitlök och örter

 

Vispa samman ägg och creme fraiche. Salta och peppra. Lägg kassler, paprika och lök i det gräddade pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.

Servera tillsammans med ärtskott.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0