Fiskgryta

400 gram torsk (tinad eller färsk)
2 bananschalottenlök  
3 dl fiskbuljong
3 msk hummerfond
2 dl vitt vin
½ pressad citron
1 burk hela tomater
2 potatisar
1 morötter
1 palsternackor
1 liten purjolök

1 paprika  
1 liten fänkål (strimlor)
sugar snaps
1 chili
1 dl grädde

Skär, potatis, morötter, palsternacka, paprika och purjolök i mindre bitar. Finhacka schalottenlök, fänkål och chili.

Fräs schalottenlök i en klick smör. Häl över buljongen, fonden och vin. Pressa i citron och slå i burken med tomater. Koka upp och sänk värmen. Tillsätt potatis, morötter, palsternacka och purjolök. Låt puttra 10 minuter. Lägg i fänkål, sugarsnaps och chili. Låt puttra 5 min till.

Tillsätt grädden, krydda med örtsalt, svartpeppar. Lägg i fiskkuber och koka 5 minuter.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0