Oxfilé med potatisgratäng och kantarellsås

500 g oxfilé

 

Ca 900 g potatis

125 g färskost

4 dl matlagningsgrädde

2 vitlöksklyftor

1 grönsaksbuljongtärning

1 purjolök

Riven ost

 

Kantareller

1 msk mjöl

2 dl matlagningsgrädde

1 msk kantarellfond

1 tsk soja

 

Sätt ugnen på 220 grader. Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Blanda potatis och purjolök i en smord form. Smaksätt med salt och peppar. Värm färskosten, grädden, pressad vitlök, salt, peppar och buljongtärning. Låt bli varmt och att allt har blandat ihop sig. Häll över potatisen och toppa med riven ost. Gratinera i ca 60 minuter.

 

Putsa filén och krydda med salt och peppar. Bryn i smör runt om. Låt sedan gå klart i ugnen till önskad temperatur.

Putsa svampen och stek i en rejäl klick smör. Rör i mjöl och späd sedan med grädde. Smaksätt med fond och soja. Låt puttra ihop.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0