Falukorv, couscous och senapssås

Detta behövs:

falukorv

couscous:
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3½ dl couscous
1 rödlök
2 tomater
gräslök

Senapssås:
1 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk vetemjöl
1 grönsaksbuljontärning
1 pressad vitlök
4 msk dijonsenap
gräslök

Börja med såsen. Häll grädde och vatten i en kastrull. Vispa i vetemjöl. Smula i bljongtärnignen, pressa i vitlök
och rör ner senapen. Vispa ihop och låt sjuda på svag värme ett par minuter.
Koka upp buljongen till couscousen. Dra bort från plattan och rör i couscous. Blanda i hackad tomad, lök och lite gräslök,
Skär tjocka skivor av falukorven och stek.
Rör slutligen ner gräslöken i såsen.

image226

Senapssåsen

image227


Kommentarer
lina

Falukorv äter jag väldigt sällan, nu blev jag faktiskt lite sugen:)

2008-01-14 @ 17:41:35
URL: http://linalikesmat.blogspot.com
sofia

falukorv och couscous lät intressant :) vad fint det låt på tallriken!

2008-01-14 @ 18:35:50
URL: http://dagensmat.blogg.se
Moa

Åh, vad smarrigt med falukorv. Fast jag hade nog valt en klassiker och kombinerat med makaroner, det är oslagbart! ;-)

2008-01-17 @ 11:58:07
URL: http://moamittilivet.blogspot.com
Evasleva

Tänk att falukorv kunde se så spännande ut!

2008-01-21 @ 13:54:48
URL: http://www.letarbalans.blogspot.com
Evasleva

Tänk att falukorv kunde se så spännande ut!

2008-01-21 @ 13:54:58
URL: http://www.letarbalans.blogspot.com
MiniJossan

Säger som det andra.. jag ska nog ge falukorven en chans!

2008-02-06 @ 22:32:17
URL: http://minijossan.blogg.se
Björn

Hej!
Det här är verkligen jättegott och enkelt att göra!

Receptet såg jag för första gången i början på 2000-talet i en tidning.
Det var hur man kunde laga veckans måltider för 500 kronor eller liknande.
Jag och min dåvarande flicka kämpade med kronorna och vi hittade detta.

Såsen är helt beroendeframkallande och allt blir mycket gott i en trevlig kombination!

Jag har bjudit på detta flera gånger efteråt, tyvärr kom receptet bort - men här finns det igen!

TOPPEN!
Tack och lycka till alla!
/Björne

2008-04-12 @ 14:50:55


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0