Pastagratäng med tonfisk och oliver
(2-3 portioner)
tid: ca 40 min
ugn: 225 grader
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 200 g kokt pasta ex penne
2 tomater
2 msk tapenade (olivröra på burk)
1½ dl turkisk yoghurt
1 tsk oregano
salt och peppar
i burk tonfisk (200g)
50 g riven ost
svarta oliver
Koka pastan. Hacka lök och vitlök och stek mjukt. Tärna tomaterna. Blanda samman pasta, lök, vitlök, tomat, tapenade, yoghurt, oregano, tonfisk och salt. Häll blandningen i en smord form. Peppra och strö över ost samt svarta oliver.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
tid: ca 40 min
ugn: 225 grader
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 200 g kokt pasta ex penne
2 tomater
2 msk tapenade (olivröra på burk)
1½ dl turkisk yoghurt
1 tsk oregano
salt och peppar
i burk tonfisk (200g)
50 g riven ost
svarta oliver
Koka pastan. Hacka lök och vitlök och stek mjukt. Tärna tomaterna. Blanda samman pasta, lök, vitlök, tomat, tapenade, yoghurt, oregano, tonfisk och salt. Häll blandningen i en smord form. Peppra och strö över ost samt svarta oliver.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Kommentarer
Trackback