Fläskfile i balsamicosås

Till detta behövs:
 
ca 500 gram fläskfilé
paprika, örtsalt, pepparmix
Trocomare örtsalt
3 msk balsamvinäger
6 dl köttbuljong
3 dl matlagningsgrädde
champinjoner
1 schalottenlök
persilja
blandade rotfrukter (palsternacka, rödbeta, potatis, morot, kålrot)

Skala och skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Lägg på en plåt och ringla över lite rapsolja. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter i 225 grader.


Putsa och skär filén i skivor. Krydda med paprika, salt och peppar. Bryn köttet i smör så det får fin färg på bägge sidorna. Slå på balsamvinägern, buljongen och grädden. Låt grytan puttra på svag värme ca 10 min. Under tiden steks skivad svamp och hackad schalottenlök. Lägg i såsen och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över.

 

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0