Mannerströms räksoppa
600 g räkor
1 finhackad gul lök
en bit fänkål, tärnad
1 tsk tomatpuré
6 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
3 dl grädde
en skvätt konjak
dill
Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt. Fräs räkskalen i olivolja i en kastrull någon minut. Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. Fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt fiskbuljong och vin, låt sjuda 10-12 minuter. Sila och häll i kvarvarandebuljon i kastrull. Häll i grädden och låt koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och en skvätt konjak.
Lägg räkorna tillsammans med dill i sopptallrik. Häll över soppa. Servera tillsammans med ostgratinerad
baugette.
Kommentarer
JOSEFINE -
Gud så gott! Och enkelt. Måste prova! x
Svar:
matgladje.blogg.se
Trackback