Medelhavsbröd

 Här kommer recept på ett gott och lättbakat bröd.

 

2 limpor

 

1 kruka timjan

1 citron

½ pkt jäst

5 dl vatten (45 grader)

1 dl kall (röd)mjölk

1 msk salt

1 msk flytande honung

Ca 1 liter vetemjöl

2 ½ dl grahamsmjöl

 

Repa och finhacka timjan. Skrubba citronen och riv skalet och pressa ut 5 msk saft.

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och mjölk.

Rör i timjan, citronskal och citronsaft, salt, honung och mjöl. Degen ska vara ganska lös. Strö över lite mjöl och låt jäsa i 1 ½ h.

 

Sätt ugnen på 250 grader.

Häll ut degen på mjölat bord. Den behöver inte knådas. Strö över lite mjöl på degen. Forma två runda limpor och lägg på plåt mes bakplåtspapper.

Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 min.

Låt dem svala på galler utan handduk för att få en knaprig skorpa.

 



Timjanen kan bytas ut mot någon annan färsk ört, exempelvis rosmarin eller oregano.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0