Marockansk kycklinggryta

Till 4 pers:

2 dl röda linser
500g kycklingfilé
½ citron
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek (akta så det inte blir för starkt!)
2 vitlöksklyftor
½ dl persilja
couscous eller ris

Koka linserna i 5 minuter (knappt mjuka). Låt rinna av. Skär kycklingen i bitar. Riv skal av citronen och pressa saften, Blanda creme fraiche, vatten, buljongtärningm sambal och citronsaft. Lägg i kycklingen och pressa i vitlöken. Låt koka under lock i 10 minuter. Rör ner citronskal, linser och persilja. Koka 2 minuter.

Servera med ris eller couscous, citronklyfta och sallad.

image232


Kommentarer
Tilda

Det såg mycket gott ut!

2008-03-05 @ 12:33:24
URL: http://matdag.blogg.se
sofia

Smarrig bild :) Sambal var jag slarvig md i början, tog alltid alldeles för mycket!

2008-03-05 @ 19:56:14
URL: http://dagensmat.blogg.se
Karin

Sambal oelek är nästan beroendeframkallande. De löjligt små burkarna som fanns i min butik har nu bytts till en jättestor burk av samma märke. Jag visste inte att det fanns så stora burkar förrän jag hittade dem på City Gross. Visst, det är lätt att överdosera.
Speciellt när man har en stor burk:)

2008-03-05 @ 22:53:22
URL: http://favoritrecept.blogspot.com
Evasleva

Mums! Idag blr det att tesat ditt fiskrecept. Fast det får bli med räkor istället :)

2008-03-06 @ 16:25:36
URL: http://www.letarbalans.blogspot.com
Stina

Ser jättegott ut!

2008-03-06 @ 18:29:33
URL: http://jagvillblismal.blogspot.com
Maja

Stina: Ja det var inte så tokigt=)

Evasleva: Så kul!

Karin: Ja ibörjan gjorde jag misstaget att överdosera, man behöver inte så mkt som man tror=)

Sofia: Samma här=)

Tilda: Det var gott tyckte jag. Brukar inte ha linser så ofta så smaken blev annorlunda.

2008-03-07 @ 15:08:24
URL: http://matgladje.blogg.se
Jenny Grannas

Ser jättegott ut! Även om jag inte äter kyckling själv ;)

2008-03-15 @ 09:30:17
URL: http://rubusarcticus.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0