Morotsbiffar och potatisgratäng med salami

Goda biffar med morot:

Blanda 4 msk ströbröd med 2 dl mjölk. Låt svälla i 5 minuter. Blanda ner 600g färs, en fint riven morot och en fint riven lök. Krydda med salt och vitpeppar. Forma sedan biffar och stek i pannan.

Biffarna blir riktigt saftiga och fina!

Potatisgratäng med salami (4 personer)

1 kg potatis
1 gul lök
50 g salami
3 dl riven ost
2 vitlöksklyftor
2 dl mjölk

Ugn: 200 grader

Skala och skiva potatisen tunnt. Skala och skiva löken. Strimla salamin (jag använde pepparsalami), Blanda allt i en form tillsammans med 2 dl av osten. Pressa över vitlöken och häll på mjölken. Strö sedan över resterande ost. Grädda i ca 50 minuter.
Riktigt gott tyckte vi både här hemma!

206351-53




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0