Variant på boeuf bourguignon

Till 6 portioner:

 

800 g grytbitar av nötkött

2 gula lökar

1 paket bacon

7 dl rött vin

1 burk passerade tomater

2 msk kalv fond

1 msk smoke-essens

4 morötter

3 vitlöksklyftor

20 steklökar

2 lagerblad

Timjan

250 g skogschampinjoner

Persilja

 

Brynt köttet i lite smör i en gryta.  Skala de två gula lökarna och en morot. Hacka dem i lite grövre bitar. Låt steka med i köttet. Lägg i krossad vitlök. Häll över vinet, fonden och passerade tomater. Krydda med timjan och lagerblad. Låt sjuda långsamt i minst 2 h.  Rör om då och då.

 

Hacka baconet i bitar och knaperstek. Skala de kvarvarande morötterna och skär i slantar. Skala steklöken och skiva champinjonerna. Stek allt lite hastigt och häll sedan i grytan. Häll i smoke-essensen. Smaka av med salt  och peppar.

 

Hacka persiljan och strö över. Servera med kokt potatis.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0