Chicken nuggets med currydipp
4 port ris
Nuggets:
4 kycklingfiléer
1 dl ströbröd
2 msk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
3 msk olja
1 dl ströbröd
2 msk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
3 msk olja
Currydipp:
2 dl gräddfil
1 msk curry
salt och peppar
1 msk curry
salt och peppar
gurk, morot, paprika
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Nuggets:
Skär kycklingfilé i mindre bitar. Blanda ströbröd, paprikapulver, salt och peppar.
Vänd kycklingbitarna i ströbrödet och stek i omgångar i oljan i en stekpanna tills kycklingen får fin färg. Lägg bitarna i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter.
Vänd kycklingbitarna i ströbrödet och stek i omgångar i oljan i en stekpanna tills kycklingen får fin färg. Lägg bitarna i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter.
Currydipp:
Blanda gräddfilen med curry och smaka av med salt och peppar.
Skär gurkan, morot och paprika i stavar.
Servera nuggets med ris, currydipp och grönsaksstavar.
Servera nuggets med ris, currydipp och grönsaksstavar.
Kommentarer
Trackback