Fläskkotlett med champinjonsås

Till 4 portioner:
 
4 tjocka skivor fläskkotlett (ca 700g)
1 morot
1 bit rotselleri
2 gula lökar
1 bit purjolök
1 liter köttbuljong
3 lagerblad
10 vitpepparkorn
torkad timjan
 
Salta och peppra kotletterna. Bryn i en klick smak tills de fått fin färg, gärna i en gjutjärnsgryta. Skala och skär rotrfrukterna samt löken i bitar. Tillsätt i grytan med köttet. Häll över buljong, lagerblad, vitpepparkorn och timjan. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 60 minuter.
 
Sås:
300 g champinjoner
 2 schalottenlökar
2 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
Hackad persilja

Hacka champinjoner. Finhacka löken. Fräs i smöret. Häll över vinet och därefter grädden. Låt småputtra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.
 
Servera köttet med såsen och ugnsbakade rotfrukter.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0