Biff lindstöm
500 g blandfärs
4 äggulor
Ca 8 hackade inlagda rödbetor
4 msk kapris
Arbeta ihop färsen med ovanstående ingredienser. Smaksätt med salt och peppar. Forma biffar som steks i smör.
Ugnsstekt potatis:
6 stora potatisar
Hackad rosmarin
Lite rapsolja
Halvera potatisarna och lägg på en plåt. Strö över rosmarin, salt och peppar. Ringla över lite rapsolja. Stek i ugnen tills de är gyllenbruna.
Sås:
1 morot
1 bit rotselleri
1 schalottenlök
1 msk smör
½ msk balsamvinäger
½ dl soja
1 msk kalvfond
1 ½ dl vatten
Skala morot och rotselleri. Skär i bitar och stek i smör tills de blir mjuka. Häll i vinäger, soja, fond och vatten. Koka sakta några minuter. Sila bort grönsakerna och reducera såsen. Rör ner en klick smör och smaka av.
Servera biffarna tillsammans med potatis, sås och gröna bönor.