Biff lindstöm

 

500 g blandfärs

4 äggulor

Ca 8 hackade inlagda rödbetor

4 msk kapris

 

Arbeta ihop färsen med ovanstående ingredienser. Smaksätt med salt och peppar. Forma biffar som steks i smör.

 

Ugnsstekt potatis:

6 stora potatisar

Hackad rosmarin

Lite rapsolja

 

Halvera potatisarna och lägg på en plåt. Strö över rosmarin, salt och peppar. Ringla över lite rapsolja. Stek i ugnen tills de är gyllenbruna.

 

Sås:

1 morot

1 bit rotselleri

1 schalottenlök

1 msk smör

½ msk balsamvinäger

½ dl soja

1 msk kalvfond

1 ½ dl vatten

Skala morot och rotselleri. Skär i bitar och stek i smör tills de blir mjuka. Häll i vinäger, soja, fond och vatten. Koka sakta några minuter. Sila bort grönsakerna och reducera såsen. Rör ner en klick smör och smaka av.

Servera biffarna tillsammans med potatis, sås och gröna bönor.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0