Köttfärslimpa

500 g blandfärs
2 msk ströbröd
0,5 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 ägg
1 gul lök
salt och peppar

Blanda ströbröd och mjölk, tillsätt kalvfond och ägg. Finhacka löken och tillsätt. Smaksätt med salt och peppar. Forma till limpa och lägg i smord ugnsfast form. Stek i ugn ca 50 min i 175 grader.

Sås : 
2 dl grädde
2½ dl vatten
2 msk kalvfond
1 buljongtärning
1 msk soja
1 msk lingonsylt


Tillsätt alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sänk värmen. Låt puttra ca 15 minuter.

 

 

Servera med ugnsrostade grönsaker och karamelliserad lök.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0