Brytbröd

25 g jäst

3 dl fingervarmt vatten

1/2 dl rapsolja

1 msk honung

6 dl vetemjöl

1/2 msk salt

1 rödlök

rosmarin

1 msk olivolja

1 tsk flingsalt

 

Rör ut jästen i en bunke med vatten, rapsolja och honung.

Tillsätt mjölet och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 1 minut.

Låt degen jäsa 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Tryck ut degen i en oljad form, ca 20 x 35 cm. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Skala och skiva rödlöken tunt.

Tryck ner fingrarna i degen så det bildas gropar. Fördela lök och rosmarin över degen. Avsluta med att ringla över olivolja och strö över flingsalt.

Ställ in i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills brödet fått fin färg.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0