Fiskgratäng
Till 4 portioner:
3 bitar torskfilé1 gul lök
salt, citronpeppar
200 g räkor
200 g champinjoner
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk mjukost (med dill och kräftsmak)
hackad dill
1 dl riven västerbotten
Potatismos
800 g mjölig potatis
1 äggula
1 msk smör
2 msk mjölk
muskotnöt, salt och vitpeppar
Smörj en ugnssäker form och lägg i torskbitarna. Krydda med salt och citronpeppar.
Skiva svampen och stek i smöret. Hacka löken och lägg i tillsammans med svampen. Pudra över lite mjöl och späd sedan med mjölk. Häll i grädden och låt koka upp. Smula i buljongtärningen och klicka i mjukosten. Låt småputtra. Smaka av och strö över dill och räkor.
Häll såsen över fisken och toppa med den rivna osten. Gratinera i 200 grader i ca 15 minuter.
Skala potatisen och koka mjuk. Mosa potatisen tillsammans med smör och mjölk. Smaksätt med kryddorna. Rör i en äggula och klicka ut på en plåt. Gratinera på 225 grader i ca 5 minuter.
Servera tillsammans med gratängen och riven morot med apelsin.
Kommentarer
Trackback