Mustig soppa

4 portioner:

 

Denna kan med fördel lagas dagen innan.

 

400 g grytbitar

2 chorizokorvar

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

3 dl rödvin

6 dl köttbuljong

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

champinjoner

Timjan

 

Skär köttet i tärningar. Bryn i lite smör så att de får fin yta. Tillsätt skivad korv, hackad lök och vitlök.

Slå på vin, buljong, tomatkross och tomatpuré. Smaksätt med salt, peppar och timjan. Låt puttra under lock till köttet är mört. Gärna några timmar.

Skiva svampen och moroten och låt koka med den sista kvarten.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0