Laxburgare

500 g laxfiléer

3 schalottenlökar

2 msk gräslök

Cayennepeppar, salt och peppar

1 ägg

2 msk mjölk

 

Senapssås:

2 dl crème fraîche

1 msk dijon senap

Hackad gräslök

 

Råkostsallad:

2 morötter

paprika

1 rödlök

½ citron

 

1. Hacka löken. Lägg i lax, lök och kryddor och mixa till en grov smet. Blanda i ägg och grädde.


2. Smält smör i en stekpanna och klicka ut laxsmeten i klickar. Tryck till så att burgarna blir jämna och platta. Stek någon minut på varje sida.


3. Blanda créme fraiche med dijonsenap och hacka gräslök. Smaka av.

 

4. Riv morötter hacka paprika och blanda med tunt skivad rödlök och pressad citron.

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0