Fiskgratäng

 

400 g fryst hackad spenat

1 dl ströbröd

1 dl riven parmesan

2 msk smält smör

4 sejfiléer

 

Ostsås:

2 msk smör

1 ½ msk vetemjöl

3 dl mjölk

1 dl riven ost

2 tsk grovkorning senap

 

Värm spenaten i en kastrull. Låt den rinna av så allt vatten försvinner.

Blanda ströbröd, parmesan och smör. Ställ åt sidan.

Lägg spenaten i en ugnsform. Lägg på fisken och krydda med salt och citronpeppar.

 

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölken och låt koka upp under omrörning. Sjud ett par minuter. Rör ner riven ost och smaka av med senap, salt och peppar. Häll över ostsåsen över fisken. Toppa med ströbrödssmulorna. Gratinera i ugnen ca 25 minuter.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0