Lasagne

500 g nötfärs

1 morot

1 gul lök

1 chili

2 vitlöksklyftor

2 dl rödvin

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 msk hackad rosmarin

2 lagerblad

lasagneplattor

2 dl crème fraiche fetaost&soltorkade tomater

2 dl riven ost

 

Skala och tärna moroten och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs grönsakerna på svag värme i olja 2-3 min.

Bryn färsen och tillsätt rödvin. Låt koka några minuter. Tillsätt de frästa grönsakerna, tomater, tomatpuré, rosmarin och lagerblad. Sjud på svag värme i minst 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200°. Lägg 1/3 av crème fraichen i botten på en ugnssäker form. Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås och ost i formen. Avsluta med crème fraiche och ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.

 

 
 
Till detta serverades ett glas av det röda vinet Cigarra (2565),
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0