Risoniröra
Jag hade aldrig testat risoni innan. Det ser ut som ris men är pasta, gott var det :)
Till 4 portioner:
Ca 600 g skinkschnitzel
160 g risoni (okokt),
2 msk tomatpuré,
1 grönsaksbuljontärning (ekologisk)
1 schalottenlök
1 röd paprika
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
salt, peppar och teriyaki-krydda
1 tsk fryst kryddblandning, persilja
riven parmesan
Börjar med att sätta på vattnet till risonin. Strimla skinkschnitzeln och stek i lite olivolja. Krydda med salt, peppar och teriyaki-krydda.
Hacka paprika, schalottenlök, purjolök och vitlök. Lägg i pannan med köttet och fräs av med tomatpurén.
Lägg i pastan och koka enligt förpackningen.
Häll i ca 1 dl vatten i pannan och smula ner en buljong tärning. Låt småputtra till pastan är klar. När pastan är klar rör ner den i kött och grönsaksblandningen. Smaksätt med kryddblandningen och slutligen riv över lite parmesan.