Risoniröra

Jag hade aldrig testat risoni innan. Det ser ut som ris men är pasta, gott var det :)

 

Till 4 portioner:

Ca 600 g skinkschnitzel

160 g risoni (okokt),

2 msk tomatpuré,

1 grönsaksbuljontärning (ekologisk)

1 schalottenlök

1 röd paprika

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

 salt, peppar och teriyaki-krydda

1 tsk fryst kryddblandning, persilja

riven parmesan

 

Börjar med att sätta på vattnet till risonin. Strimla skinkschnitzeln och stek i lite olivolja. Krydda med salt, peppar och teriyaki-krydda.

 

Hacka paprika, schalottenlök, purjolök och vitlök. Lägg i pannan med köttet och fräs av med tomatpurén.

 

Lägg i pastan och koka enligt förpackningen.

 

Häll i ca 1 dl vatten i pannan och smula ner en buljong tärning. Låt småputtra till pastan är klar. När pastan är klar rör ner den i kött och grönsaksblandningen. Smaksätt med kryddblandningen och slutligen riv över lite parmesan.

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0