Biffar med parmesandressing

 

Lite annorlunda sätt att servera de vardagliga köttfärsbiffarna.

 

Till 4 port:

 

3 morötter

1 stor potatis

1 bit rotselleri

2 msk riven parmesan

2 tsk vitvinsvinäger

2 tsk dijonsenap

2 dl turkisk yoghurt

500 g nötfärs

1 ägg

2 msk hackad färsk basilika

Rucolasallad (eller annan sallad om man vill)

 

Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta morot, potatis och rotselleri i lagom stora bitar. Lägg i en form och ringla över olivolja, krydda med salt och peppar. Ugnsbaka tills de blir lagom mjuka.

 

Blanda färs, basilika, ägg och salt och peppar. Forma biffar som du steker i lite olivolja i ca 6 min/sida.

Rör ihop yoghurt, vitvinsvinäger, senap och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

 

Lägg salladen på ett fat och lägg över rotfrukterna och biffarna. Servera med parmesansdressingen.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0