Fisksoppa

Även fast det kanske inte är sopp-säsong kommer här ett recept på en krääämig fisksoppa!

 

Till 4 portioner:

 

500 g räkor med skal

2 morötter

1 bit rotselleri

1 gul lök

1 msk tomtpuré

2 dl vitt vin

1 liter fiskbuljong

2 dl grädde

700 g torsk

2 msk hackad persilja

 

Tillbehör: vitlöksbröd

 

1. Skala räkorna och lägg dem i en skål. Släng inte räkskalen utan spara dem.

2. Skala morötter, rotselleri och lök. Skär i grövre bitar.

3. Fräs räkskal, lök, morötter och rotselleri i smör i ca 5 minuter i en kastrull. Klicka i tomatpurén och bränn av.

4. Tillsätt vin och låt koka in. Häll på fiskbuljong. Låt puttra 20 minuter under lock. Sila sedan buljongen.

5. Koka upp igen tillsammans med grädde. Låt koka tills det är en liter kvar. Red eventuellt av soppan så den får lite tjocklek.

6. Lägg ner fisken och sjud ett par minuter. Lägg sedan i räkorna och persilja.

7. Servera tillsammans med vitlöksbröd.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0