Kåldolmar

 

Här kommer ett tips på kåldolmar som känns lite nyttigare än det klassiska med potatis och gräddsås.

 

Till 2 port:

6 vitkålsblad

200 g nötfärs

1 finhackad lök

½ finhackad röd paprika

3 msk hackad persilja

½ dl buljong

Färdig tomatsås

 

Koka vitkålsbladen mjuka och låt rinna av. Blanda färs, lök, paprika, persilja, buljong, salt och peppar till en smet och fördela på vitkålsbladen.

 

 

Vik in kanterna och lägg i stekpanna med skarven neråt.

 

Stek på båda sidorna och häll över tomatsåsen. Låt puttra i ca 10 min

 

Servera tillsammans med en sallad och bulgur.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0