Fredagsgryta

 

Detta var verkligen jättegott! Funkade även att värma dagen efter.

 

 4 portioner:

600 g fläskfile

1 pkt bacon

1 lök

1 vitlöksklyfta

100 g champinjoner

2 msk soja

1  msk kalvfond

Persillade (kryddblandning)

En skvätt matlagningsgrädde

2 dl Crème fraiche (smaksättning soltorkade tomater och fetaost)

Soltorkade tomater i olja

800g potatis

 

 
 

Skär potatisen i klyftor och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja, flingsalt och peppar. Baka potatisen i 180 grader i ca 20 minuter.

 

Strimla bacon och knaperstek. Putsa fläskfilen och skär i skivor. Hacka lök och vitlök,  skiva champinjonerna och strimla de soltorkade tomaterna. Bryn köttet så det får fin färg. Häll i lök, vitlök och soltorkad tomat i pannan och låt fräsa några minuter. Häll över grädde, fond, soja och  creme fraiche. Låt koka i ca 10 minuter. Häll över baconet och persillade.

 

 

 

Servera tillsammans med klyftpotatis och sallad.



Kommentarer
L

Jag köper aldrig mer potatis i påse från ICA, den du har på bilden. Smakar mögel och är gröna varenda gång och alla sorter! Fy ICA vad dåligt!

Svar: Jag brukar inte köpa den, men ibland händer det. Har faktiskt aldrig upplevt det du beskriver, men jag kanske har haft tur :)
matgladje.blogg.se

2013-07-06 @ 11:01:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0