Svamprisotto

Svampen i detta recept kan man variera beroende på vad man har tillgång till.

Till 4 port:

1 finhackad gul lök

1 msk olivolja

2 ½ dl arborioris

8 dl grönsaksbuljong

200 g skogschampinjoner

1 msk smör

1 dl riven parmesan

Hackad persilja

 

Fräs löken i oljan utan att den tar färg. Tillsätt rister och låt fräsa med. Häll över ca 5 dl grönsaksbuljong. Låt vätskan koka in och späd efter hand tills riset är mjukt (ca 25 min). Stek svampen  och tillsätt i riset tillsammans med smör och ost. Strö över persiljan.

 

 
Till risotton serverades en perfekt stekt ryggbiff :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0