Lax med senapsslungad potatis

Här kommer ett recept på en krämig sallad till laxen.

 

Till 4 port behövs:

 

600 g färskpotatis eller delikatesspotatis

300 g morötter

3 msk grov fransk senap

1 msk rödvinsvinäger

1 kruka dill

1 knippe rädisor

½ dl kapris

1 förpackning rucola

olivolja

 

Koka potatisen i rikligt med lättsaltat vatten.

Skala och skär morötterna i lite tjockare slantar. Tillsätt dem när det återstår 3 min av koktiden för potatisen.

När potatisen är klar så skär ner dem i lite mindre bitar. Blanda potatis och morötter med en senap, vinäger och olivolja (ca 3 msk). Smaka av med salt och peppar.

Blanda i finhackad dill, kapris och halverade rädisor. Precis innan servering blanda i rucolan.

Detta kan med fördel serveras till ett glas kallt vitt vin. Mad house Riesling (6474) passar bra till!

Trackback
RSS 2.0