Lax med senapsslungad potatis
Här kommer ett recept på en krämig sallad till laxen.
Till 4 port behövs:
600 g färskpotatis eller delikatesspotatis
300 g morötter
3 msk grov fransk senap
1 msk rödvinsvinäger
1 kruka dill
1 knippe rädisor
½ dl kapris
1 förpackning rucola
olivolja
Koka potatisen i rikligt med lättsaltat vatten.
Skala och skär morötterna i lite tjockare slantar. Tillsätt dem när det återstår 3 min av koktiden för potatisen.
När potatisen är klar så skär ner dem i lite mindre bitar. Blanda potatis och morötter med en senap, vinäger och olivolja (ca 3 msk). Smaka av med salt och peppar.
Blanda i finhackad dill, kapris och halverade rädisor. Precis innan servering blanda i rucolan.
Detta kan med fördel serveras till ett glas kallt vitt vin. Mad house Riesling (6474) passar bra till!