Shepard’s pie

Här kommer receptet på en klassisk engelsk husmanskost

                                                                                                                                                                         

4 personer

400 g köttfärs

1 gul lök

1 msk vetemjöl

2 msk tomatpure

1 ½ dl vatten

Oregano

I burk majs

 

Potatismos:

6 potatisar

1 dl mjölk

1 msk smör

1 äggula

Vitpeppar

Muskotnöt

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och hacka löken. Bryn i smör i en panna. Lägg i färsen och bryn till den fått färg. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet. Rör om. Tillsätt tomatpure och vatten, låt puttra i ca 5 min. strö över oregano.

 

Skala potatisen och  skär i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stöt potatisen, späd med mjölk och tillsätt smör och äggula. Smaka av med salt, vitpeppar oh muskotnöt.

 

 Lägg köttfärsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på majsen och därefter moset. Gratinera i 20 min. 

 

 

Detta serverades tillsammans med strimlad rödkål.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0