Krämig fransk kyckling

Saftiga ostgratinerade kycklingfiléer som får puttra god sås.

 

4 port

 

4 kycklingfiléer

2 dl creme fraiche (lätt går bra)¨

2 dl grädde (jag använder matlagningsgrädde)

1 dl vatten

1 msk fransk senap

2 tsk torkad dragon

1 dl riven västerbottenost (eller annan smakrik ost)

 

Sätt ugnen på 225 grader.

 

Dela varje filé i 2-3 bitar (beroende på hur stora de är). Bryn dem runt om i smör. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform.

Vipa ihop creme fraiche, grädde, vatten, senap och dragon i en kastrull. Låt koka upp och häll över filéerna. Strö över osten och låt steka klart i ugnen i 15 minuter,

 

 

Serverades tillsammans med vildris.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0