Filé i panna

Till fyra portionen behövs:

500 g fläskfilé

2 dl matlagningsgrädde

1 msk kalvfond

250 ml torrt vitt vin

2-3 tsk fransk senap

Lite redning

1 pkt bacon

Persilja

 

Putsa fläskfilen och skär i skivor. Bryn dem i en het panna med smör. Krydda med salt och peppar. Blanda grädde fond, vin och senap och häll över filen. Puttra i ca 10 min. Om såsen är för lös så strö över lite maizena redning för ljusa såser.

Tärna baconet och stek knaprig. Strössla över såsen tillsammans med grovhackad persilja .

 

 

Som tillbehör blev det frästa minimorötter och skivad gurka.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0