Kantarellrisotto

När vi var ute i skogen hittade vi lite kantareller och istället för att göra den ”klassiska” kantarelltoasten blev det en risotto.

 

Till två portioner behövs:

1 liten gul lök

Kantareller

2 dl arborioris

½ dl vitt vin

Kycklingfond

5 dl vatten

1 dl riven parmesan

Gräslök

 

Skala och hacka löken. Fräs i smör tillsammans med riset. Häll på vinet , fond och lite av vattnet. Sjud försiktigt. Rör då och då och tillsätt vätska efter hand att det kokat in och riset är mjukt.

Under tiden fräses kantareller i en klick smör. Tillsätt svampen och parmesanosten i risotton. Avsluta med att klippa över gräslök.

 

Till detta serverades fläskfilé.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0