Banan- och chokladkaka
Här kommer recept på en saftig kaka.
15 skivor
2 ägg
1 ½ dl brunt farinsocker
100 g smör
2 mogna bananer
1 ½ dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g mörk choklad (70%)
1 dl valnötter
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Smörj en avlång form som rymmer ca 1 ½ liter. Ströa formen med ströbröd.
Smält smöret.
Vispa snabbt ihop ägg och socker. Vispa ner det smälta smöret.
Mosa bananerna och blanda i smeten. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ner mjölblandningen i smeten.
Hacka chokladen grovt och rör ner i hälften av smeten. Grovhacka valnötterna och tillsätt i smeten. Häll hälften av smeten i formen.
Smält resterande chokladen i ett vattenbad. Rör ner i den sparade smeten. Häll chokladsmeten i formen och dra med en gaffel för att få ett mönster.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Vänd kakan upp och ner på ett galler och vänta några minuter innan du lossar formen.