Banan- och chokladkaka

Här kommer recept på en saftig kaka.

 

15 skivor

 

2 ägg

1 ½ dl brunt farinsocker

100 g smör

2 mogna bananer

1 ½ dl vetemjöl

2 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

150 g mörk choklad (70%)

1 dl valnötter

 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Smörj en avlång form som rymmer ca 1 ½ liter. Ströa formen med ströbröd.

Smält smöret.

Vispa snabbt ihop ägg och socker. Vispa ner det smälta smöret.

Mosa bananerna och blanda i smeten. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ner mjölblandningen i smeten.

 Hacka chokladen grovt och rör ner i hälften av smeten. Grovhacka valnötterna och tillsätt i smeten. Häll hälften av smeten i formen.

Smält resterande chokladen i ett vattenbad. Rör ner i den sparade smeten. Häll chokladsmeten i formen och dra med en gaffel för att få ett mönster.

 

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min.

 

Vänd kakan upp och ner på ett galler och vänta några minuter innan du lossar formen.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0