Basilikabröd

2 bröd

 

2-3 krukor basilika

3 ½ dl mjölk

50 g jäst

3 msk olivolja

3 dl naturell yoghurt

1 msk salt

2 tsk honung

5 dl siktat dinkelmjöl

Ca 12 dl vetemjöl

 

Mixa basilikabladen tillsammans med 1 dl av mjölken.

Lös jästen i resten av den kalla mjölken. Tillsätt basilkamixen och resten av ingredienserna. Arbeta i ca 10 min. Låt jäsa övertäckt i ca 1 h.

Forma två bröd och snitta bröden. Jäs ytterligare 1 timme.

Grädda i 225 grader i 30-40 min.

 

Degen blir ljusgrön av basilikan men färgen försvinner under tiden brödet gräddas.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0