Paj med kräftstjärtar

Till 4-6 portionerbehövs:

2 dl vetemjöl

1dl grahamsmjöl

100 g kallt smör

2-3 msk kallt vatten

 

Fyllning:

1 purjolök

1 ask kräftstjärtar

3 ägg

3 dl crème fraiche

½ dl hackad dill

Salt, peppar

2 dl riven ost

 

Garnering:

Grön sparris (fryst)

cocktailtomater

 

 

Blanda mjöl och smör. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt stå kallt i 30 minuter.

Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och låt stå svalt i 30 minuter.

Förgrädda pajen i 10 minuter.

 

Strimla purjolök och lägg tillsammans med kräftstjärtarna i pajskalet.

 

 

Vispa ihop ägg och creme fraiche. Smaksätt med dill och salt och peppar.  Häll över pajskalet och strö över lite ost. Lägg tinad sparris överst och grädda i 30-35 minuter.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0