Paj med kräftstjärtar
Till 4-6 portionerbehövs:
2 dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl
100 g kallt smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 purjolök
1 ask kräftstjärtar
3 ägg
3 dl crème fraiche
½ dl hackad dill
Salt, peppar
2 dl riven ost
Garnering:
Grön sparris (fryst)
cocktailtomater
Blanda mjöl och smör. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt stå kallt i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och låt stå svalt i 30 minuter.
Förgrädda pajen i 10 minuter.
Strimla purjolök och lägg tillsammans med kräftstjärtarna i pajskalet.
Vispa ihop ägg och creme fraiche. Smaksätt med dill och salt och peppar. Häll över pajskalet och strö över lite ost. Lägg tinad sparris överst och grädda i 30-35 minuter.
Kommentarer
Trackback