Kräftvårrullar
Har aldrig testat att göra egna vårrullar innan så detta var lite av ett projekt. Men att hitta frysta vårrulleark var inte så svårt som man kan tro. Hittade dem i en asiatisk affär som ligger nästan runt hörnet där vi bor.
Här kommer receptet och lite bilder:
Detta behövs till ca 16st:
32 vårrulleark (12 cm x 12 cm)
1 lite purjolök
1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 burk kräftstjärtar (á 350g)
2 msk sweet chilisås
2 tsk riven ingefära
1 tsk rivet limeskal
pensling:
1 äggvita
sesamfrön
tillbehör:
sweet chilisås
Tina arken. Finstrimla prujolöken och itlöken och frås i olja. Låt svalna. Låt kräftorna rinna av och grivhacka dem. Blanda med purjofräset, sweet chilisåsen, ingefäran och limen.
Fördela fyllningen på dubbla ark. Vik in långsidorna och rulla ihop. Täck arken med fuktig handduk så de ej torkar.
Därefter ska de penslas och sedan strör man på lite sesamfrön på toppen. Vi gräddade dem i ugn i 225 grader i övre delen 6-8 min.
De blev så där härligt gyllenbruna och knastriga och inte lika feta som om man skulle friterat dem. Smakerna var väldigt asiatiska nästa gång ska vi testa med lite andra ingredienser. Hur som helst blev resultatet riktigt lyckat. Vi åt vårrullarna tillsammans med wokade grönsaker och nudlar.
Här kommer receptet och lite bilder:
Detta behövs till ca 16st:
32 vårrulleark (12 cm x 12 cm)
1 lite purjolök
1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 burk kräftstjärtar (á 350g)
2 msk sweet chilisås
2 tsk riven ingefära
1 tsk rivet limeskal
pensling:
1 äggvita
sesamfrön
tillbehör:
sweet chilisås
Tina arken. Finstrimla prujolöken och itlöken och frås i olja. Låt svalna. Låt kräftorna rinna av och grivhacka dem. Blanda med purjofräset, sweet chilisåsen, ingefäran och limen.
Fördela fyllningen på dubbla ark. Vik in långsidorna och rulla ihop. Täck arken med fuktig handduk så de ej torkar.
Därefter ska de penslas och sedan strör man på lite sesamfrön på toppen. Vi gräddade dem i ugn i 225 grader i övre delen 6-8 min.
De blev så där härligt gyllenbruna och knastriga och inte lika feta som om man skulle friterat dem. Smakerna var väldigt asiatiska nästa gång ska vi testa med lite andra ingredienser. Hur som helst blev resultatet riktigt lyckat. Vi åt vårrullarna tillsammans med wokade grönsaker och nudlar.
Kommentarer
E-S
Det där ser verkligen smaskens ut! Ska definitivt testas!
Maja
E-S: Ja det var faktiskt riktigt gott!
Trackback