Ananasrutor med kokosglasyr
Till denna långpannekaka behövs:
2 burkar krossad ananas
3 ägg
4 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 dl avrunnen ananasjuice
Glasyr:
50g smör
2 dl socker
3 dl kokos
1 msk vaniljsocker
2 ägg
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Låt ananasen rinna av och spara juicen. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl pch bakpulver och sikta ner i äggvispet. Rör sedan ner ananasjuicen. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen i ca 15 min.
Glasyren:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under omrörning. Det är viktigt att det inte kokar utan bara sjuder. När kakan är klar brer du ut glasyren på översidan och sätter in i ugnen igen i ca 15 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna innan den skärs i rutor
2 burkar krossad ananas
3 ägg
4 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 dl avrunnen ananasjuice
Glasyr:
50g smör
2 dl socker
3 dl kokos
1 msk vaniljsocker
2 ägg
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Låt ananasen rinna av och spara juicen. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl pch bakpulver och sikta ner i äggvispet. Rör sedan ner ananasjuicen. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen i ca 15 min.
Glasyren:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under omrörning. Det är viktigt att det inte kokar utan bara sjuder. När kakan är klar brer du ut glasyren på översidan och sätter in i ugnen igen i ca 15 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna innan den skärs i rutor
Kommentarer
Christina W
Ojojoj Nu när jag ska försöka vara lite nyttig så vill man inte hitta recept på såna här godsaker. Låter hur gott som helst.
Maja
Christina W: Det var hur gott som helst!=)
Trackback